vrijdag 25 februari 2011

Jarig

Een vriendin zag een kaart in de nieuwe Bóóórdevol! (Pipoos magazine) van maart en vroeg of ik er ongeveer zo een voor haar wilde maken. Ik heb de tekst op de oranje achtergrond geprint, deze op de kaart geplakt en er toen een venster uitgesneden. Daarna een kader gemaakt dat er omheen paste, de stempel ingekleurd met Derwent Coloursoft en deze er op geplakt. Achter de tag, rechtsboven, zit een veertje geplakt en aan de linkerkant zit een lint met een paar grote en kleine kralen er aan geregen. Aan de binnenkant van de kaart heb ik oranjekleurig natuurpapier geplakt. Als je op een afbeelding klikt dan kun je deze groter bekijken.

Hieronder een detailfoto van het venster met de stempelafdruk:

De tag rechtsboven:

De kralen aan de linkerkant:

6 opmerkingen:

  1. Heel mooi gemaakt zeg, ik koop de Booordevol ook altijd, staan best leuke ideeën in.
    Maar deze kleuren zijn leuk, en zeker zo met het venster. Alvast een fijn weekend. Grtjs, Erica.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Allet,

    Bedankt voor jouw reactie. Wel grappig om te lezen dat er dus meerdere mensen zijn die het zo doen. Ik koop ook nog wel eens iets in de Pipoos hoor, maar ik let vaak wel op de aanbiedingen, en verder koop ik veel online bij de hobby winkeltjes. Digistamps zoals jij zegt, daar heb ik er ook al heel veel van, dat is zeker leuk om op die manier uit te printen en te kleuren, en uiteindelijk zie je het verschil echt niet hoor.
    2e hands winkel is ook een goed idee voor knoopjes en kantjes, had ik nog niet over gedacht. Verder zijn de Wibra en Zeeman ook winkels waar ik graag spulletjes koop, net als de goedkope boekenwinkel, die had laatst voor 3 euro allemaal embossing stansen, geweldig. En past zo door de Big Shot, die ik dan wel in het begin aangeschaft heb. Oh ja, de Blokker verkoopt ook vaak gekleurd karton, erg stevig, dat gebruik ik vaak als basis voor de kaartjes.
    De staalboeken zijn ook een geweldig idee zeg. En ik zag vorige week bij de Albert Heijn hele leuke servetten met een reliëf erin, supergaaf, dus ook maar met de boodschappen mee aangeschaft. Leuk om zo ideeën uit te wisselen. Alvast een fijn weekend gewenst. Groetjessss Erica.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heel erg mooi gedaan hoor,zo kan het ook he zien en aan de maak gaan, knap gedaan hoor.
    Groetjes Ettie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk vrolijke kaart Allet. Erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellig kaartje, en gaaf die zelf gemaakte achtergrond!

    groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is ie weer leuk en heerlijke vrolijke kleuren! De tag vind ik super sjiek met die steentjes!
    Liefs Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.