zondag 13 november 2011

Pffttt......haken!!!!

Bijna 50 jaar geleden is het dat ik gehaakt heb. We moesten toen een pannenlap haken en een oudtante van mij haakte de hele dag door pannenlappen zodat de hele familie stapels in de kast had liggen. Ik zag er het nut niet van en het werd dan ook een echte broddellap. Na die tijd heb ik nooit meer gehaakt. Maar een tijdje geleden zag ik ineens steeds meer leuke haaksels voorbij komen op internet, van knuffelbeest tot amigurumi. En om een of andere reden begonnen mijn vingers te jeuken om ook aan zoiets leuks te beginnen. Afijn, om een lang verhaal korter te maken.....ik heb op de Kreadoe wat spulletjes gekocht en vorige week ben ik vol goede moed begonnen. Niet met een proeflap (zoals een paar vriendinnen me aan hadden geraden) maar meteen met een knuffelbeest. Maar oef!!!!! dat viel nog niet mee hoor. Ik kende alleen de losse steek en de foto's en filmpjes met uitleg (internet) waren grotendeels abracadabra voor me. Na veel pogingen, probeersels en talloze keren alles uithalen, was daar eindelijk het eerste resultaat. Maar ja, toen moest het maaksel in elkaar worden gezet. De oogjes en mond precies op de juiste plaats krijgen vind ik nog een kunst apart. Afijn, voor een eerste resultaat (na bijna een halve eeuw) ben ik er toch wel trots op. Voor de duidelijkheid, het zou een ijsbeertje moeten zijn, maar daar vind ik hem niet echt op lijken, dus heb ik hem Gijsbeest gedoopt. Klik op een afbeelding als je hem groter wilt zien.
Daarna wilde ik dolgraag Kasper de krokodil maken want die heeft zo'n cute hoedje op.
Hij lijkt al iets meer op wat hij moet zijn, maar je kunt duidelijk zien dat ik hier en daar niet regelmatig heb gehaakt, soms wat los, soms vaster. Afijn, ik heb hem 5 of 6 keer uitgehaald, ben steeds weer opnieuw begonnen en op een gegeven moment heb ik besloten dat dit het resultaat moet zijn.
Daarna volgde een mini sneeuwpop en daar moesten opeens de oogjes op geborduurd worden. O jakkes!!! Hoe doe je dat met de draad afhechten (zwart op wit)? Afijn, daarvoor vond ik (uiteindelijk) een oplossing en dit is hem geworden.

5 opmerkingen:

 1. Wauwie wat leuk zeg. knap hoor! Ik vind ze er al super leuk uitzien.Vooral Kasper vind ik heel leuk. Ga zo door! Tip: In de hobby handig staat deze maand een gehaakte kerststal, ook erg leuk!
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het jezelf ook niet makkelijk gemaakt Allet, gelijk aan de dieren beginnen. Maar de resultaten beloven veel voor de toekomst. Ze zijn schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even nagaande dat de Kreadoe vorige week was, vind ik dat je een fantastisch resultaat hebt neergezet! Je bent altijd nog verder dan ik ;)

  Groetjes karin xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Allet,

  Wat goed dat je hebt doorgezet! Ik vind het resultaat verbluffend goed na zo'n lange tijd niet haken. Je hebt 't dus toch wel in je vingers.

  Groetjes,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Allet,ik vind het heel knap van je,ik kan je het echt niet na doen.
  Ze zijn prachtig,vooral dat witje.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.